Istället för marsipan: Marshmallowfondant

Ingredienser:
5 dl marshmallows, hårt packade (ca 300 g)
2 msk vatten
1 msk matolja
7 - 9 dl florsocker
5 dl marshmallows, hårt packade (ca 300 g)
2 msk vatten
1 msk matolja
7 - 9 dl florsocker
Gör såhär:
Mät eller väg upp marshmallowsen, lägg dem sedan i en skål och häll på vattnet och oljan. 
Smält i micron, med tio sekunders intervaller eller i en kastrull på låg värme under omrörning. Smeten ska vara fri från klumpar. 

Häll upp nästan allt florsocker på en torr bänk, forma en grop i mitten och häll marshmallowsen i där.  
Ta hjälp av en slickepott eller liknande för att arbeta in florsockret i degen, det blir väldigt kletigt så för att underlätta kan man smörja in händerna i olja innan man börjar bearbeta degen. 
Den ska vara kletig när den är klar, nästan som tuggummi, den kommer att bli torr och kännas bättre sen. 
Plasta in degen ordentligt, jag använder både plastfolie och fryspåse runt, stoppa den sedan i en tät burk med lock och förvara i skafferiet under natten. 

Om den fortfarande känns kletig dagen efter, kan man ha i lite mer florsocker, och om den skulle vara för torr är det bara att ha den i micron ett par sekunder. 
När man ska kavla ut eller forma degen kan det vara bra att maizena eller potatismjöl på bänken, för den klibbar fast sig ganska lätt. 
Den ska kavlas ut ganska tunnt, dock inte för tunnt då den kan spricka lätt, ca 4 mm är lagom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0