Kladdkaka

Kladdkaka
125 g smör
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vanlijsocker
2 tsk bakpulver
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det lätt avsvalnade smöret i äggsmeten.
Blanda samman de torra ingredienserna och sikta ner i smeten.
Rör om och häll smeten i en bröad form.
Grädda i 150 grader, 35 minuter
Ingredienser:
125 g smör
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vanlijsocker
2 tsk bakpulver
Gör såhär:
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det lätt avsvalnade smöret i äggsmeten.
Blanda samman de torra ingredienserna och sikta ner i smeten.
Rör om och häll smeten i en bröad form.
Grädda i 150˚, 35 minuter.

Oreo-tårta



Tårtbotten:
3 ägg
3 dl socker
1½ dl vatten
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 tsk bakpulver
Fyllningen:
28 st marshmallows, stora (ca 200 g)
1,5 dl mjölk
3 dl vispgrädde
10 Oreos eller 1 paket Oreo
28 st marshmallows
1,5 dl mjölk
3 dl vispgrädde
10 Oreos
Chokladfrosting:
9 dl florsocker
2,5 dl kakao
180 g mjukt smör
1,25 dl mjölk
3 tsk vaniljsocker
Gör såhär: 

Till botten: Vispa ägg och socker vitt, blanda resterande ingredienser separat och rör i äggsmeten.
Vänd ner i en smörad och bröad form med löstagbara kanter.
Grädda i ugnen, 175˚ i 45 minuter.
Skär den sedan till två bottnar och placera den nedersta tillbaka i formen, med kanten uppe. 

Till fyllningen: Hacka kakorna grovt. 
Smält marshmallowsen med mjölken på låg värme i en kastrull, rör om hela tiden tills allt är smält.
Ta av kastrullen från värmen och låt svalna i ca 15 minuter. 
Vispa grädden tills den blir fluffig, blanda sedan ner hälften av grädden i marshmallowsblandningen till en jämn smet. 
Vänd ner resten av grädden och de hackade kakorna.
Häll hela blandningen över bottnen i formen, (eftersom blandningen är ganska lös så är en form med kant viktigt, så den inte rinner ut) och lägg sedan på den andra bottnen. 

Om man har bråttom kan man ställa tårtan i frysen i cirka en halvtimme, för att fyllningen ska stelna. Annars kan den stå i kylen i minst en timme.
Till frostingen: Bara att blanda ihop alla ingredienser!

Jag använde mig av den här tekniken, ganska tidskrävande men det var det värt!



Vaniljbullar

Ca. 20st
Ingredienser:
2 dl mjölk
25 g jäst
75 g smör
3 msk socker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl
Fyllning:
ca 3 dl vaniljkräm
2 dl mjölk
25 g jäst
75 g smör
3 msk socker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl
Fyllning:
ca 3 dl vaniljkräm
Gör såhär:
Ljumma vätskan till 37 grader. Lös upp jästen i lite av den.
Rör matfettet och sockret smidigt i degbunken.
Tillsätt ägget, jästen och resten av degspadet.
Arbeta in mjöl till en smidig deg.
Låt jäsa under duk till nästan dubbel storlek.
Gör vaniljkrämen och låt den vila i kylskåpet.
Kavla ut degen till en stor fyrkantig kaka.
Ta med mått ut runda kakor, ca 9cm i diameter.
Lägg på en klick fyllning och nyp ihop bullarna till små knyten.
Lägg dem med skarven nedåt på smorda plåtar eller bakplåtspapper.
Låt bullarna jäsa väl. (Jag jäste mina i ca en timme).
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Pensla de nygräddade bullarna med smält smör och vänd dem genast i strösocker.

RSS 2.0