Kladdmuffins

Ingredienser:
2 ägg
3 dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1½ dl mjöl
100 g smält smör
Gör såhär:
Rör ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda sedan ner resterande ingredienser, smöret sist. 
Grädda i ungen, 160 grader i 25-30 minuter.


Chokladtårta

Ingredienser:
2 koppar socker (1 kopp = ca. 1½ dl)
3 koppar mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1 kopp mjölk
2 ägg
150 g smält smör
Fyllning:
1 pkt florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
6-7 msk kaffe
100 g smält smör
Blanda alla ingredienser till kakan, häll upp i en bröad form och grädda i ugnen på 175-200 grader i 50 min. 
Låt svalna innan du skär den i två delar.
Blanda ihop fyllningen och bred på den på bottnen samt locket.

Oreo-Cupcakes

4 dl vetemjöl
2 dl farinsocker/muscovadosocker
3 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 nypor salt
1 dl mörk kakao
3 dl mjölk
1 dl olja
2 ägg
Vaniljfyllning
110 g Rumstempererat osaltat smör
5 dl Siktat florsocker
1 tsk Vaniljextrakt
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
2 dl farinsocker/muscovadosocker
3 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 nypor salt
1 dl mörk kakao
3 dl mjölk
1 dl olja
2 ägg
Vaniljfyllning
110 g Rumstempererat osaltat smör
5 dl Siktat florsocker
1 tsk Vaniljextrakt
Topping
3 dl grädde
½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
10 Oreos

Gör såhär:
Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig, och de "blöta" ingredienserna i en annan skål.
Rör ner mjölkblandningen i de torra ingredienserna, lite åt gången tills det är en jämn smet.
Klicka ner i muffinsformar i en muffinsplåt, ca 2/3 fulla, och sätt in i ugnen.
Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter.
Tag ut och låt svalna.
Till fyllningen: Lägg smöret i en skål, tillsätt socker och vanilj i omgångar.
Vispa tills fyllningen är luftig.
När muffinsen har svalnat tar du fram en äppelkärnare.
Stick ner äppelkärnaren och gröp ur mitten av muffinsen. Gröp ur ganska ordentligt.
Klicka i vaniljfyllningen med hjälp av en spritspåse.
Till toppingen: Vispa grädde med florsocker och vaniljsocker halvtjockt. Det får inte vara för tjockt för då blir det nästan så det skär sig när man rör i oreosen.
Lägg oreos i en plastpåse och krossa.
Vänd ner krosset i grädden tills allt är blandat.
Använd spritspåse eller en vanlig smörkniv.

Rosa Bandet

Tack för att du klickar på bilden och stödjer Rosa Bandet!

RSS 2.0