Oreo-Cupcakes

4 dl vetemjöl
2 dl farinsocker/muscovadosocker
3 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 nypor salt
1 dl mörk kakao
3 dl mjölk
1 dl olja
2 ägg
Vaniljfyllning
110 g Rumstempererat osaltat smör
5 dl Siktat florsocker
1 tsk Vaniljextrakt
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
2 dl farinsocker/muscovadosocker
3 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 nypor salt
1 dl mörk kakao
3 dl mjölk
1 dl olja
2 ägg
Vaniljfyllning
110 g Rumstempererat osaltat smör
5 dl Siktat florsocker
1 tsk Vaniljextrakt
Topping
3 dl grädde
½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
10 Oreos

Gör såhär:
Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig, och de "blöta" ingredienserna i en annan skål.
Rör ner mjölkblandningen i de torra ingredienserna, lite åt gången tills det är en jämn smet.
Klicka ner i muffinsformar i en muffinsplåt, ca 2/3 fulla, och sätt in i ugnen.
Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter.
Tag ut och låt svalna.
Till fyllningen: Lägg smöret i en skål, tillsätt socker och vanilj i omgångar.
Vispa tills fyllningen är luftig.
När muffinsen har svalnat tar du fram en äppelkärnare.
Stick ner äppelkärnaren och gröp ur mitten av muffinsen. Gröp ur ganska ordentligt.
Klicka i vaniljfyllningen med hjälp av en spritspåse.
Till toppingen: Vispa grädde med florsocker och vaniljsocker halvtjockt. Det får inte vara för tjockt för då blir det nästan så det skär sig när man rör i oreosen.
Lägg oreos i en plastpåse och krossa.
Vänd ner krosset i grädden tills allt är blandat.
Använd spritspåse eller en vanlig smörkniv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0