Jordgubbscheesecake

Ingredienser:
3 ägg
1 dl strösocker
1 knivsudd vaniljpulver
200 g Philadelphiaost
1 burk Kesella Vanilj
3 dl vispgrädde
300 g jordgubbar (färska eller frysta, tinade)
1 L jordgubbar till dekoration
3 ägg
1 dl strösocker
1 knivsudd vaniljpulver
200 g Philadelphiaost
1 burk Kesella Vanilj
3 dl vispgrädde
300 g jordgubbar (färska eller frysta, tinade)
1 L jordgubbar till dekoration
Gör såhär:
Separera äggvitan från gulan.
Vispa äggvitan till ett vitt skum.
Blanda samman äggulan med sockret och vaniljen, vispa vitt och pösigt, tillsätt Philadelphiaost och Kesella.
Rör till en jämn smet.
Vispa grädden tills mjuka toppar bildas, vänd ner den i äggsmeten och blanda väl. Dela jordgubbarna i bitar och rör i dem.
Vänd sist i äggvitan.
Fyll botten av en springform med smeten.
Dela sedan jordgubbar och tryck fast längst kanten (snittytan ut) som ett dekorativt band. Ha sedan i resterande smet i formen.
Frys i minst 4 timmar, tag fram cirka 30 minuter innan de skall ätas så den hinner tina något.


Enkel chokladkaka

Ingredienser:

2 dl strösocker

1 dl kakao

2 dl mjölk

150 g smör eller margarin

2 ägg

3 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 1/2 tsk bakpulver

 

Gör såhär:

Blanda 1 dl socker, kakao och mjölk i en kastrull. Koka upp blandningen.

Låt svalna.

 

Rör matfettet och resterande socker poröst.

Rör i äggen, ett i taget.

Tillsätt den avsvalnade mjölkblandningen.

Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.

Häll smeten i smord och bröad form.

Grädda chokladkakan i nedre delen av ugnen i 175° i cirka 1 timme.

Låt chokladkakan stå i formen i 10 minuter innan den stjälps upp.

 


Bloglovin.

Follow my blog with Bloglovin

Sådär ja!!

Nu har jag fixat och ändrat i snart fyra månader med design och layout till bloggen, och nu känner jag mig nöjd! 
Så snart kommer det börja ramla in fullt med Onöttigheter (älskar min mamma som kom på det namnet, hoppas alla fattar det roliga i det...?).

RSS 2.0