Enkel chokladkaka

Ingredienser:

2 dl strösocker

1 dl kakao

2 dl mjölk

150 g smör eller margarin

2 ägg

3 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 1/2 tsk bakpulver

 

Gör såhär:

Blanda 1 dl socker, kakao och mjölk i en kastrull. Koka upp blandningen.

Låt svalna.

 

Rör matfettet och resterande socker poröst.

Rör i äggen, ett i taget.

Tillsätt den avsvalnade mjölkblandningen.

Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.

Häll smeten i smord och bröad form.

Grädda chokladkakan i nedre delen av ugnen i 175° i cirka 1 timme.

Låt chokladkakan stå i formen i 10 minuter innan den stjälps upp.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0