Alla hjärtansdag-muffins

Muffins
2 ägg
2 dl socker
50 g margarin
1 dl mjölk eller vatten
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker pösigt, smält margarin och häll sedan i mjölken/vattnet - koka upp.
Rör ner den varma vätskan i äggsmeten, blanda sedan ner mjöl, bakpulver och vanlijsocker. Rör smeten
slät, men så lite som möjligt.
Ta undan en liten del och tillsätt hushållsfärg eller lite kakako, bre ut smeten på en plåt eller i en form och låt stå i ungnen under uppsikt, ca fem minuter. Den ska ha fått lite skorpa, skär eller använd en form för att få ut små figurer. De får inte vara för stora.
Klicka sedan ner lite av den ursprungliga smeten i muffinsformar. Tryck därefter fast en figur och fyll sedan resten av formen med smeten, man kan behöva hålla i figuren så den blir rak.
Grädda i 18-20 minuter på ca 210
Muffins, ca 6st:
2 ägg
2 dl socker
50 g margarin
1 dl mjölk eller vatten
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Frosting:
55 g rumstempererat margarin
2 dl florsocker
25 g mörk blockchoklad
Muffins: Vispa ägg och socker pösigt, smält margarin och häll sedan i mjölken/vattnet - koka upp.
Rör ner den varma vätskan i äggsmeten, blanda sedan ner mjöl, bakpulver och vanlijsocker. Rör smeten
slät, men så lite som möjligt.
Ta undan en liten del och tillsätt hushållsfärg eller lite kakako, bre ut smeten på en plåt eller i en form och låt stå i ungnen under uppsikt, ca fem minuter. Den ska ha fått lite skorpa, skär eller använd en form för att få ut små figurer. De får inte vara för stora.
Klicka sedan ner lite av den ursprungliga smeten i muffinsformar. Tryck därefter fast en figur och fyll sedan resten av formen med smeten, man kan behöva hålla i figuren så den blir rak.
Grädda i 18-20 minuter på ca 210°
Frosting: Lägg 55 g margarin i en bunke och låt bli rumsvarmt. Sikta sedan ner 2 dl florsocker och rör om. 
Smält 25 g mörk choklad och häll ner i smöret. Blanda väl, och bre/spritsa på muffinsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0