Mariannetryffel
Ingredienser:
30 stycken Mariannekarameller
250 gram mörk choklad (70%)
1 dl vispgrädde
200 gram vit choklad
Gör så här:
Krossa Mariannekaramellerna fint, i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse. Var noggrann så att inga stora bitar blir kvar.
Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.
Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en stund. Det är viktigt att de verkligen stelnar för annars är det jättesvårt att doppa dem i smält choklad.
Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen.
Låt torka och förvara sedan i kylskåp.
30 stycken Mariannekarameller
250 gram mörk choklad
1 dl vispgrädde
200 gram vit choklad
Gör så här:
- Krossa Mariannekaramellerna fint, i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse.
- Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.
- Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en stund. Det är viktigt att de verkligen stelnar för annars är det svårt att doppa dem i smält choklad.
- Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen.
- Låt torka och förvara sedan i kylskåp.


Kommentarer
Postat av: moa
Svar: Vad roligt att du är med i min tävling - Lycka till! :)
Postat av: Milla
sv: tack så mycket Hannisen! :D
Btw så är dom där godisarna nomnomnomnom<3
Trackback