Mariannetryffel

Ingredienser:
30 stycken Mariannekarameller
250 gram mörk choklad (70%)
1 dl vispgrädde
200 gram vit choklad
Gör så här:
Krossa Mariannekaramellerna fint, i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse. Var noggrann så att inga stora bitar blir kvar.
Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.
Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en stund. Det är viktigt att de verkligen stelnar för annars är det jättesvårt att doppa dem i smält choklad.
Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen.
Låt torka och förvara sedan i kylskåp.
30 stycken Mariannekarameller
250 gram mörk choklad
1 dl vispgrädde
200 gram vit choklad


Gör så här:
- Krossa Mariannekaramellerna fint, i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse.
- Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.
- Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en stund. Det är viktigt att de verkligen stelnar för annars är det svårt att doppa dem i smält choklad.
- Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen.
- Låt torka och förvara sedan i kylskåp.



Kommentarer
Postat av: moa

Svar: Vad roligt att du är med i min tävling - Lycka till! :)

2011-12-17 @ 16:30:29
URL: http://moathemoses.blogg.se/
Postat av: Milla

sv: tack så mycket Hannisen! :D

Btw så är dom där godisarna nomnomnomnom<3

2011-12-23 @ 16:03:51
URL: http://heejmilla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0