Lakritsknäck

Ingredienser:

10 karameller turkisk peppar
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 msk smör


Gör såhär:
Krossa karamellerna fint, med hjälp av mortel. Alternativt en kavel. 
Blanda grädde, sirap och socker i en tjock-bottnad kastrull. 
Koka upp utan lock tills smeten klarar kulprovet, eller tills temperaturen är 122°. Rör om då och då. 
Koktid ca; 15-30 min.
Tillsätt karamellkrosset och smör. Fördela smeten i knäckformar eller på en plåt med smörpapper. 
Låt stelna och förvara svalt. 

Kulprovet: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula. Om kulan är fast är smeten klar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0