Äppelkaka
Ingredienser:
2 ägg
2½ dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
110 g margarin (smält)
1 dl mjölk
ca: 2 äpplen
Gör såhär:
Blanda ägg och socker, vispa så att det blir luftigt. Blanda sedan mjöl och bakpulver i en annan skål,
häll mjölken i det smälta smöret.
Vispa ner mjölblandningen i äggsmeten och rör om väl, häll sedan i mjölken och vispa smeten klumpfri.
Häll smeten i en bröad form, ca: 20x30 cm.
Peta ner äppelklyftor under ytan, strö över socker och kanel.
Grädda i 175°, 35 minuter.
Blanda ägg och socker, vispa så att det blir luftigt. Blanda sedan mjöl och bakpulver i en annan skål,
häll mjölken i det smälta smöret.
Vispa ner mjölblandningen i äggsmeten och rör om väl, häll sedan i mjölken och vispa smeten klumpfri.
Häll smeten i en bröad form, ca: 20x30 cm.
Peta ner äppelklyftor under ytan, strö över socker och kanel.
Grädda i 175°, 35 minuter.

Kommentarer
Trackback